BNSAVE LOGO
Prisijungti

Kaip sutaupyti pinigų, apsiperkant parduotuvėse?

bnsave
·
2024-03-21
Kaip sutaupyti pinigų, apsiperkant parduotuvėse?

Protingi žmonės sako, jog milijoną reikia ne uždirbti, bet sutaupyti. Pritariate šiai minčiai? Tuomet junkitės į taupiančiųjų gretas ir jūs! O geriausia yra tai, kad pradėti galima vos nuo kelių ar keliolikos eurų, kurie tikrai liks po eilinio apsipirkimo prekybos centre, jei tai darysite protingiau nei iki šiol.

Nuolaidų paieškos platforma Bnsave dalinasi ne tik patraukliomis elektroninių ir fizinių parduotuvių taikomomis nuolaidomis įvairioms prekių kategorijoms. Jūsų dėmesio verti ir mūsų komandos paruošti taupymo patarimai, padėsiantys nepermokėti net už tas prekes, kurios yra parduodamos reguliaria kaina. Šįkart norime patarti, kaip sutaupyti parduotuvėse (nesvarbu – fizinėse ar elektroninėse), kuriose neabejotinai lankomės kiekvienas.

Apsilankymas parduotuvėje – tai ne kasdienė pramoga

Per kiekvieną pietų pertrauką užsukate į maisto prekių parduotuvę? O, prieš gaminant pietus – į netoliese namų esančią parduotuvėlę, pasipildyti, pavyzdžiui, prieskonių atsargų? Prisipažinkite: ar dažnai  per tokius trumpus apsilankymus prekybos vietoje pirkinių krepšelyje atsiduria ir neplanuoti pirkiniai, „išpučiantys“ galutinę mokėtiną sumą. Jei dar tokios taktikos nepropaguojate, pradėkite prekybos centre lankytis, pavyzdžiui, kartą per savaitę. Idealu – dar rečiau. Tai – naudingas patarimas, ne tik kaip sutaupyti pinigų, bet ir tausoti savo laiką.

Žinoma, visiškai išvengti neplanuotų apsilankymų parduotuvėje sudėtinga, pavyzdžiui, surūgus pienui ar...duonai „pasipuošus“ pelėsiu. Tokiu atveju praversti gali ši maža gudrybė: trumpam užsukus į parduotuvę, neimkite pirkinių krepšelio ar vežimėlio. Tada, net ir kilus norui nusipirkti kažką nereikalingo, nuo šios minties atgrasys tiesiog nepatogumas.

Įsidėmėkite, kiek kainuoja dažniausiai Jūsų krepšelyje esantys produktai

Sutikite: mūsų pirkinių krepšeliuose įprastai atsiduria gana panašūs produktai. Tad sprendimas atlikti „namų darbus“, pasižymint, kokia yra tos pačios, dažnai jūsų perkamos prekės kaina skirtinguose prekybos centruose, tikrai yra racionalus, sutaupyti padėti galinti būdas. Beje, tokiu būdu galima išvengti ir „kabliukų“ prekybininkų, kurie, prieš tai dirbtinai išpūtę kainas, vėliau toms prekėms pritaiko „dideles“ akcijas.

Peržvelkite apatines ir viršutines prekių lentynas

Vienas iš marketingo triukų, kurį, ne paslaptis, naudoja kone visi prekybininkai – tai norimų parduoti (aišku – dažniausiai brangesnių) prekių išdėliojimas lentynose, esančiose pirkėjų akių lygyje. Tad sutaupyti galite, tiesiog...pažiūrėję žemyn arba aukštyn!  Apatinėse lentynose įprastai „apgyvendinama“ pigesnė, mažiau žinomų prekės ženklų produkcija, kurios sudėtis, išsamiau su ja išanalizavus, kartais gali maloniai nustebinti. 

Prekės, kurioms yra taikomos didelės nuolaidos, neretai labai greitai išgraibstomos. Nespėjote įsigyti reikiamos prekės su akcija? Jei pakelsite akis aukštyn, galite maloniai nustebti: neretai būtent ten galima rasti dar neišpirktų prekių su nuolaida, kurių salės darbuotojai nespėjo išdėlioti į įprastas vietas ekspozicijoje.

Atkreipkite dėmesį į prekės kainą už kilogramą

Kai kitą kartą išgirsite/pamatysite vienos ar kitos prekės reklamą, atkreipkite dėmesį: dažniausiai yra akcentuojama kaina, o ne už ją gaunamas produkto kiekis. Tai – dar vienas gudrus pardavėjų ėjimas, skirtas išprovokuoti emocinį poreikį pirkti čia ir dabar. Neretai tokios akcijos, sužinojus realią prekės kainą už kilogramą, nebeatrodo tokios įspūdingos, o kai kuriais atvejais netgi paaiškėja, jog kitas prekės ženklas, parduodamas reguliaria kaina, netgi yra pigesnis.

Apsipirkinėkite vieni

Parduotuvė – ne ta vieta, po kurią vaikštinėjant, turėtumėte bendrauti su geriausia drauge/draugu. Galime beveik garantuoti, jog, besikalbant, jūsų pirkinių krepšelyje tikrai atsidurs ne viena nereikalinga prekė, o ir lyginti kainas ar „gaudyti“ akcijas, žinoma, bus kur kas sunkiau.

Jei tik įmanoma, į prekybos centrus nesiveskite ir vaikų. Ne kiekviena mama gali atsispirti žibančioms mažylio, prašančio kažką nupirkti, akytėms. Jau nekalbant apie tas raudonuoti prieš aplinkinius verčiančias situacijas, kai, atsisakius nupirkti norimą daiktą, kai kurie vaikai iškelia didžiausią isteriją. Taigi, apsipirkinėjimas parduotuvėje vienumoje taupo ne tik jūsų pinigus, bet, dažnu atveju, ir nervų ląsteles. 

Prieš apsipirkinėdami – pavalgykite

Alkis – vienas pagrindinių žmogaus poreikių, kurį būtina patenkinti, užsiimant kita veikla. Apsipirkinėjimas, ypač, kalbant apie maisto parduotuves, kuriose alkanoms akims netrūksta pagundų – ne išimtis. Tad, jei norite išvengti nereikalingų prekių įsigijimo, o neretai – ir būtinybės kasoje sumokėti už, pavyzdžiui, šokoladuką, kurį spėjote suvalgyti vaikštinėjant tarp lentynų, išsiugdykite naudingą įprotį prieš eidami į parduotuvę pavalgyti.

Lankykitės tik jums reikalingų produktų  skyriuose

Jei jums reikia mėsos ar pieno, logiška, jog nėra reikalo praeiti pro, pavyzdžiui, saldumynų ar pusgaminių lentynas. Tai – papildomas rizikos veiksnys, galintis pakišti koją, siekiant sutaupyti. Kartais tereikia užmesti akį į „uždraustas“ lentynas, jog išlaidos pirkiniams išaugtų keliais, keliolika ar net – keliasdešimt eurų.

Pagundai eiti tik į tas parduotuvės vietas, kuriose sudėti jums reikalingi produktai, atsispirsite lengviau, jei iš anksto žinosite, kiek laiko ten galite praleisti. Vidutinį laiką, reikalingą, pavyzdžiui, savaitiniam apsipirkimui, įvertinti labai paprasta: tiesiog užmeskite į akį, kada atėjote į prekybos centrą ir kada, susidėję reikiamas prekes, atėjote į kasą.

Pigu – ne visada turėtų reikšti „perku!“

Akcijos – vienas svarbiausių „įrankių“, galinčių padėti sutaupyti. Tačiau, tikriausiai nereikia sakyti, kad ir į šias reikia žiūrėti kritišku žvilgsniu, nepamirštant įvertinti ir individualių aplinkybių. Pavyzdžiui, jei planuojate savaitgalio išvyką, pirkti greitai gendančių produktų, net ir parduodamų žema kaina, neverta.

Tuo tarpu, pavyzdžiui, kruopos, kava, arbata, buitinė chemija ir kitos gendančios prekės su akcija – sprendimas, galintis padėti nemažai sutaupyti. Aišku, svarbu įvertinti ir tokius niuansus, kaip tinkamų sąlygų įsigytų prekių laikymui užtikrinimas.

Tikimės, jog mūsų komandos paruošti patarimai, kaip sutaupyti, apsiperkant parduotuvėse, pasirodė naudingi ir bent keleto iš jų efektyvumą nuspręsite išbandyti praktiškai. Žinoma, nepamirškite nuolat sugrįžti ir pas mus: Bnsave nuolaidų paieškos platforma pasiruošusi su jumis kasdien dalintis geriausiais ir naujausiais pasiūlymais!

Savo svetainėje naudojame savo ir trečiųjų šalių slapukus, kad pagerintume jūsų patirtį naršant mūsų svetainėje, analizuojame srautą, kad užtikrintumėme saugumą ir kokybišką rinkodarą. Norėdami leisti juos naudoti, pasirinkite "Priimti visus". Jei norite sužinoti daugiau apie naudojamus slapukus, perskaitykite mūsų Slapukų politiką.